Wednesday 12 August 2015

PRE-RACE / Škoda Horal MTB Maratón


INFO

15/08/2015
Svit

ÚVAHA

Precízne vyladené telesné schránky športovcov - kam dnes už radíme aj Petra Žiaka a Luciu Žiak Roháčovú - alebo tam možno mylne len radia oni sami seba - veľmi trpia v tom čo sa klimaticky deje okolo nás všetkých v posledných týždňoch a najmä dňoch..

Teploty v rozmedzí 40°C ich ambície rozhadzujú.. Tréning je PEKELNÝM zážitkom (z pohľadu teploty, nakoľko neveríme, že v pekle sa bicykluje).. Nedá sa schovať, avšak nedá sa ani NETRÉNOVAŤ!!!

Uvidíme už tento víkend čo sa udeje na preteku vo Svite - či prekvapia Nízke Tatry a zmiernia klímu, alebo to bude natvrdo pretek v teplovzdušnej rúre..

CHARAKTER

Pretekať sa bude v ťažkom teréne Nízkych Tatier - veď ako inak sa to dá aj predstaviť, keď niekto organizuje pretek priamo vo veľkom pohorí? A to ešte Peter a Lucia volia relatívne ľahkú trasu - 43 km a 1350 výškových metrov..

Charakter je týmito parametrami podobný tomu, čo Peter už zažil v Kálnici v úvode sezóny a tak bude môcť porovnávať - bude môcť tiež porovnať pocity v cieli, keď v Kálnici sa z preteku dostával takmer 2 hodiny..

Na strane druhej na Luciu čaká najväčšia výzva v sezóne (zatiaľ). Vzdialenostne je pripravená, stúpania však stále budia rešpekt..

OČAKÁVANIA

V kontexte všetkého vyššie popísaného veríme, že pretek sa vôbec bude dať zvládnuť. Pripravený Peter aj Lucia sú - dokonca, vzhľadom na to že sa rysuje jeden z najvzdialenejších pretekov od Bratislavy a zároveň aj jeden z najťažších, sa obaja veľmi tešia čo víkend prinesie.

Okrem iného, bude to pretek priamo s ťažkými súpermi a súperkami - inými slovami blíži sa výzva v pravom slova zmysle!

Jednoznačne sa tešíme - Peter a Lucia..


P.S. Dúfame, že v texte je patričné kde si vzhľadom na vysoké vonkajšie teploty zo seba robíme srandu..

No comments:

Post a Comment