Thursday 15 June 2017

PRE-RACE / Športservis Bratislavský MTB maratón 2017


Nasledujúci víkend sa budeme motať v Bratislave - doslovne. Práve v okolí Devínskej Kobyly sa uskutoční pod novou sponzorskou hlavičkou Športservisu tradičný pretek. Aj kvôli týmto zmenám v organizácii sa tešíme na podujatie a uvidíme ako sa táto zmena prenesie celkovo do dňa pretekov.



Najnižší bod na štarte je okolo 200 m.n.m. a najvyšší bod niekde na Kobyle tesne nad 500 m.n.m. a to sú určujúce parametre preteku. Pôdorysne je pretek v tvare akejsi veľmi abstraktnej až deformovanej hviezdy, teda zakaždým sa trať vracia z okrajových nižších častí a úboči Kobyly na jej vrcholky. Pekne sa to strieda v priehľadoch až na hrad Devín a les striedajú otvorené lúky. Najdôležitejším faktorom bude počasie, posledné roky to bolo krásne vyslnené až tak, že to bolo mierne nebezpečné. Pripravujeme sa asi týmto smerom a určite sa postaráme o dôležitú hydratáciu.

Prvý krát sa zúčastníme tak, že budeme jazdiť samostatne - posledné úspešné roky sme jazdili spoločne. Či už to bolo plánované, alebo neplánované zo zdravotných dôvodov - tento rok to bude plánované tak, že sa budeme snažiť každý za seba vo svojej vlastnej kategórii. Spracujeme si dostatok odpočinku pred pretekom a budeme sa tešiť na Sobotu.

Peter / Lucia / Dlhý okruh / 40 km / 1590 m

Čaká na nás vlastne úplne perfektne nastavený pretek v blízkej lokalite, kúsok od domu, v pomerne známom teréne s prevýšením a dĺžkou tak akurát. Že by nám v podstate mal veľmi sedieť - uvidíme už v Sobotu!

2 comments:

  1. Normalne som to cele precital :) Lucka Petko vela sily pri sliapani do pedalov, ktore znamenaju svet. A vela radosti z jazdy a pretekania.

    ReplyDelete
  2. Jurko vďaka za komentár!!! Na toto, že niekto dá normálny komentár priamo do formuláru na Blogu, som čakal 3 roky.. :-) o to viacej si to vážim že je to od teba! A vďaka za námahu si to prečítať. Tešíme sa na tento pretek, je to tu "pod oknami" a o to je to krajšie..

    ReplyDelete