Saturday 1 August 2015

Priebežné POTEŠENIE výsledkami

Že budeme vôbec niekedy - teda, že EVER - písať niekedy takýto BLOG POST by nás nikdy reálne nenapadlo. Dôvod je jednoduchý vo podstate - boli sme k tomu akosi nepriamo nasmerovaný zhodou okolností, ktorá vlastne je aj obsahom. Ale ešte predtým jednoduché zhrnutie - v úvode ešte taká poetická časť..


POETICKÁ ČASŤ

V roku 2013.. Peter Žiak a Lucia (vtedy ešte) Roháčová spolu sem tam jazdili na bicykloch.. Akýchkoľvek aké boli vtedy k dispozícii.. Silná inklinácia k MTB zo strany Petra bola v podstate ešte len jednostranným záujmom. O pretekaní nebola ani reč. U Petra možno niekde v hlave reč so samým sebou bola, ale realitu to celé nenabralo. Okrem iného, boli sme príliš aktívny - v práci..

Rok 2014.. Bol rokom mnohých zmien a v duchu jazdenia na bicykloch taký dobrý priemer - hlavne všeobecného jazdenia plochých asfaltov okolo Bratislavy aj zvlnených terénov Karpatov.. Za zmienku určite stojí, že od tohto momentu k Lucii už treba referovať ako Lucia Žiak Roháčová!

Téma akejkoľvek formy pretekania bola platonicky skloňovaná, stále skôr jednostranne - Peter zvykol viacej ROZMÝŠĽAŤ než reálne spraviť odhodlaný krok. Aj keď k rozhodnutiu bolo blízko, najmä pre blízke preteky v Stupave a Svätom Jure - nestalo sa tak. Bolo to celé platonické a teoretické - také to rozmýšľanie, že aké by to asi bolo pretekať.. Vnútorná fascinácia vnútri žila hlavne u Petra. Z Luciinej strany to bolo skôr nechápanie dôvodu a zmyslu pretekania - taký ten naturálny, asi aj ženský pohľad na samotné NAHÁŇANIE sa s inými ľuďmi ako nezmyselný, alebo skôr nepotrebný pre život v danom kontexte. V kontexte ťažkostí samotného roku 2014..

Až sa píše 2015.. Všetko je zrazu INAK! Túžba sa pretavila do konzistentného snaženia.. Snaženie to tréningu.. Natrénované do snahy viacej trénovať.. Viacej trénovania je viacej jazdenia.. Viacej jazdenia viacej techniky.. Viacej techniky generuje viacej možností v teréne.. Viacej možností znamená viacej odvahy.. A to všetko sa zrazu pretavuje do skúšania pretekať.. Z čoho sa vyformovala krásna MTB sezóna 2015!

A krásna je sama o sebe - taká aká je! NIČ nie potrebné meniť! Je to o čase spolu, je to o spoznávaní samých SEBA, svojich LIMITOV a je to - jednoducho KRÁSNE! V úplnej jednoduchosti.. Také aké to PRESNE.

A prečo vlastne tento polovične poetický a polovične rekapitulačný text? Na čo toto celé písanie a čítanie? Pre RADOSŤ - presne ako pretekanie. Ale ešte jeden dôvod ku ktorému sme sa chceli týmto rozpisovaním dostať..

V roku 2013 o pretekaní nebolo ani počuť.. V roku 2014 sme nad pretekaním uvažovali, nekonali.. V roku 2015 konáme a neuvažujeme.. A je dôvod na písanie..

FAKTICKÁ ČASŤ

Teraz trochu faktov, ktoré spustili celý tento text v hlave Petra. Preteky ktorých sa zúčastňujeme v roku 2015 sú v rôznych kombináciách súčasťou rôznych SÉRIÍ. Pre príklad - Župný pohár - Slovak XCM Tour - Škoda Bike Open Tour.. Ani jedných z týchto kombinácií sme nemali na úvod roku v pláne sa aktívne zúčastňovať. Ak však človek jazdí, kombinácií pretekov je dosť na to aby bol klasifikovaný v niektorej z nich. A čo sa nestalo - Peter aj Lucia postupom času sledujú nie len čiastkové výsledky po jednotlivých pretekoch, ale je zaujímavé, niekedy v Nedeľu večer pri pohári vína si otvoriť aj celkové priebežné výsledky.. A tu je ten dôvod, ktorý ani nevieme ako plynulo zakomponovať do tohto rozpísaného textu.

Možno vyznie teda príliš separovane od doterajšej poetiky.. Možno tu vôbec nesadne.. V jednoduchosti, je KRÁSNE vedieť a vidieť svoje výsledky a chceme sa s nimi pochváliť.. 


Slovak XCM Tour - po 6. kole

Peter Žiak na 51. mieste z 915 klasifikovaných pretekárov v kategórii - Muži 30 - 39 rokov
Klasifikácia v prvých - 5.5% pretekárov

Lucia Žiak Roháčová celkovo na 3. mieste zo 115 klasifikovaných pretekárok  v kategórii - Ženy
Klasifikácia v prvých - 2.6% pretekárok

Škoda Bike Open Tour - po 4. kole

Peter Žiak na 36. mieste z 976 klasifikovaných pretekárov v kategórii - Muži 30 - 39 rokov
Klasifikácia v prvých - 3.7% pretekárov

Lucia Žiak Roháčová celkovo na 8. mieste zo 125 klasifikovaných pretekárok  v kategórii - Ženy 19 - 49 rokov
Klasifikácia v prvých - 6.4% pretekárok


ZÁVER

Vo svojej podstate sú to úplne BEZPREDMETNÉ informácie, nakoľko sú pred nami ešte 4 kolá Slovak XCM Tour a 2 kolá Škoda Bike Open Tour a súperi jazdia DLHŠIE trasy a zúčastňujú sa často aj VIACEJ pretekov.. teda poradie sa určite bude MENIŤ. Je to však informácia KRÁSNA nás TEŠÍ a POSÚVA dopredu, ďalej, lepšie, rýchlejšie..

No comments:

Post a Comment