Tuesday 6 June 2017

POST-RACE / ŠKODA Svätojurský MTB maratón 2017




Vieme že pred pretekom počasie otestovalo nie jedného z potenciálnych pretekárov - počuli sme to zo všetkých strán.. Vyžadovalo si to trpezlivosť! Sledovali sme SHMU aj YR (našich Nórskych kráľov európskeho počasia) a priemerovali predpoveď na hodiny dopredu. Ešte Piatok vyzeral hrôzostrašne - ak by pretek bol na inom mieste, znamenalo by to skutočnú dilemu či vôbec pretekať.


Ale naša lokálna výhoda a znalosť prostredia a terénu nás upokojovala - aj keď ranných 8 stupňov Celzia veľmi nie.. Dilema o pretekaní vlastne nebola, mi sme vedeli, že terén v Karpatoch znesie veľa než sa zmáča tak aby sa nedal jazdiť a posledné dažde boli stále na pod touto hranicou. Črtalo sa teda perfektné podložie! Už sme len pozmätkovali ráno pri aute ohľadom vrstvenia oblečenia pod dres, ale aj to sa nám podarilo na poslednú chvíľu perfektne odhadnúť!





Druhá štartovacia vlna sa nám osvedčila vo Svätom Jure, pretek sme si užívali každý sám, vo vlastnom tempe. Vo výsledku si Peter polepšil svoj čas z pred 2 rokov o dobrých 10 minút aj keď v závere to nebol úplne výkon na ktorý sa Peter tešil. Lucia si mierne pohoršila oproti spoločnému jazdeniu v roku 2016 ale mala na to svoje zdravotné dôvody ktoré sa ohlásili tesne pred štartom - úplne tesne! Terén bol úplne perfektný, okruh super-rýchly a len miestami striekalo blato. Výšlap z Limbachu bol viac-menej podľa očakávania aj keď Peter priznal, že až taká rýchla skupinka mu pomohla ho naštartovať a držal sa jej zubami aj nechtami, inak by to bol asi len podpriemer..


Napriek tomu že sme jazdili samostatne, vo svojej podstate akosi aj spoločne - keď na 35 km sme si potom v cieli priznali, že nás zrušili tvrdé kŕče! Napriek tomu, že dodnes ich vlastne nevieme identifikovať. Aký bol dôvod? Čo nás zastihlo? Prečo? Boli sme oddýchnutí aj strava pred pretekom bola fajn.. Možno je to ten priamy nedostatok SOLI, ktorý priznávame.. A možno aj fakt, že najazdené ešte ozaj nemáme veľa na dlhších ako 30 km tratiach v tréningoch - na dlhšie systematické výjazdy čas žiaľ nebol. Všetko sme orientovali na krátke, intenzívne výjazdy..

Peter - 75. miesto (75/189) - Kategória muži 19 - 39 rokov - 42 km
Lucia - 8. miesto (8/15) - Kategória ženy 19 - 39 rokov - 42 km

Nie je čo ľutovať, bol to perfektný otvárací pretek sezóny!

No comments:

Post a Comment