Thursday 28 April 2016

MORE AMATE 2016



Krátky BLOG POST pre krátke chvíle, pre (veríme že) dlhý MTB rok 2016.. Na ktorý sa tešíme, v ktorom máme očakávania, ambície..




Rok 2016 si prajeme aby sa niesol v znamení MORE - more, nie ako veľkoformátová slaná vodná plocha - ale more, ako anglické (mo:r) teda VIAC. Máme totiž väčšie, hlbšie, rozsiahlejšie očakávanie v toku 2016!!! Väčšie ako kedykoľvek predtým, väčšie ako v 2015!!!

Bude to síce asi ťažko uchopitelné pre čitateľa, nasledovateľa teamových noviniek, pretože naše interné rozhodnutie pre 2016 je - že celkové množstvo MTB maratónov bude menšie ako v roku 2015. Nebudeme sa už hnať ďaleko a za každú cenu. Vynecháme ďaleké Košice kde sme boli, aj Levoču (kde sme v 2015 síce neboli), zvažujeme vynechať aj Slovenský raj a možno aj osudový, pádmi poznačený Horal MTB maratón vo Svite. Teda píšeme VIAC a budeme jazdiť MENEJ? Tak presne to vidíme..

MORE AMATE?

A vidíme aj MORE - MORE AMATE - teda viacej aktivity, viacej interakcie, viacej snahy, viacej vášne, viacej ľudí z nášho okolia zapojených do spoločných aktivít, viacej spoločných výjazdov, ale v neposlednom rade aj viacej kilometrov v roku 2016. Minulý rok sme to celé uzavreli na niečo tesne nad 3,500 km MTB jazdenia. Tento rok dúfame vo VIAC.. Dúfame vo VIAC a pritom už dnes vieme, že času bude menej, práce akurát viac - tí ktorý poznajú naše ostatné a pracovné aktivity vedia že nás časovo intenzívne zaťažujú. Aj  napriek tomu, si trúfame tvrdiť - MORE!

Jednou zo základných zmien parametrov bude hlavne to, že sa pokúsime jazdiť MTB preteky v dlhších variantoch - presedláme postupne, pomaly, štruktúrovane, opatrne - na dlhšie trate. Hlavne Lucia Žiak Roháčová si po roku 2015 niektoré maratóny predĺži a podobne aj Peter Žiak. O čo viacej - máme takú spoločnú ambíciu - ktorá sa v podstate sa podpisuje pod celú MORE AMATE iniciatívu - máme túźbu viacej jazdiť spoločne - zažiť viacej spoločne - Peter a Lucia - AMATE Team vo svojej podstate - prežívať úspechy, utrpenia a nástrahy tratí spoločne, viacej, v dlhších intervaloch. Veď keď si spomenieme na boj na KAKTUSBIKE MTB maratóne v Bratislave pri teplotách vo vysokých 30-kách pretavených do krásneho 3 miesta pre Luciu.. Alebo na tých dlhých, bez pár sekúnd 5-tich hodín v sedle na KELLYS GREEN BIKE TOUR na lokálnych kolibských chodníčkoch.. To sú momenty pre ktoré jazdíme, pre ktoré posúvame limity, pre ktoré Lucia je ochotná jazdiť MTB a nie cykloturistiku, pre ktoré zakaždým vyrážame na hlinené chodníky, či už v okolí Bratislavskej Koliby, Chlmca, Malého slavína..

Preto budeme posúvať limity ďalej, viacej - hlavne však spoločne! Prežívať spoločné momenty!

Kto sa pridá k iniciatíve MORE AMATE?

No comments:

Post a Comment