Thursday 28 April 2016

PRE-RACE /  ŠKODA Svätojurský MTB maratón - Svätý Jur



INFO
30/04/2016
ŠKODA Svätojurský MTB maratón - Svätý Jur
Svätý Jur


INTRO

O preteku vo Svätom Jure sme minulý rok nič nepísali. Nie preto, že by si nezaslúžil, v tom čase sme však nepísali nič - slovom NULA - NIČ.. Vtedy sme ani len nevedli, že niečo budeme niekedy písať - chytilo nás to až neskôr. Z tohto pohľadu je preto MTB sezóna 2015 zapísaná/poznačená nie kompletne, chýbajú úvodné preteky. Aj napriek tomu, že práve tento pretek bol v úplných začiatkoch, bol aj akoby zlomový..




Minulý rok mu predchádzal síce ešte jeden pretek v Skalici, na ktorom sme začali aj sa vytrápili, ale práve vo Svätom Jure to bolo také akési - celé NOVÉ - zmenené, napäté a aj ambiciózne a chytľavé. Tu nás to v skutočnosti namotalo..

CHARAKTER

Tu by sme radi začali napĺňať skutočnosť vízie MORE AMATE - teda to VIAC. V jednoduchosti to bude pre Luciu Žiak Roháčovú jednoduchá voľba v tom, že krátke trate by už aj rada zavesila na kliniec v 2016 (aj keď zadné dvierka ostávajú otvorené pre možno tie najťažšie z najťažších pretekov..) a teda voľba je na strednú trať s charakterom..

Lucia + Peter
STREDNÁ - 42 km - 1200 m


Čakajú nás úseky poznané aj nepoznané - v lokálnych Karpatoch. Čakajú nás úseky, ktoré zaváňajú výkonom, potom, slzami aj významnými momentami v ktorých sa rozhodvali preteky. V určitom svetle sme v obrovskom očakávaní zopakovať si výšľap z Limbachu v ktorom sme URVALI umiestnenie na 3 mieste KELLYS GREEN BIKE TOUR 2015.. Tam si to Peter a Lucia odšlapali spoločne, Peter ťahal líniu do kopca a skutočne sme tam vybojovali umiestnenie. Každý bude asi jazdiť za seba - také je zatiaľ rozhodnutie - a ideme do toho aj s pocitom, dať do toho VEĽA - tak veľa ako sa dá na trati  ktorej väčšiu ćasť poznáme z tréningov. Na trati ktorá by nemala až tak veľmi prekvapiť technickými úsekmi, tra’t ktorú uź dnes máme radi. 

OČAKÁVANIA

Očakávania sú ako vždy - OBROVSKÉ - dojazdiť, v zdraví a tak skromne si pomerať sily so sebou z minulého roku. Pre Petra to znamená, že si bude môcť tabuľkovo naozaj porovnať čas 2015 s časom 2016 - zatiaľ čo Lucia bude mať týmto rokom veríme novú métu na strednej trati, ktorú určite budeme vedieť nejako porovnať s rokom minulým.
Okrem iného, pretek vo Sväatom Jura budú aj oficiálne Majstrovstvá Slovenska v XC MTB Maratóne - teda budú tam aj reprezentanti - a tí ktorí majú oficiálne licencie Slvenského Cyklistického Zväzu - ktorými my nedisponujeme, budú na tých najdlhších tratiach pretekať o skutočné tituly. My sa s nimi následne budeme môcť aspoň porovnať v tabuľkách, možno bude z preteku aj na TV nejaká večerná reportáž.. Ale prečo by ste to mali pozerať v TV? Keď môžete prísť osobne? Podporiť, pozrieť, užiť si kultúrny program, všetko tam bude.. aj my tam budeme!

Štartujeme pretekársku sezónu!
V Sobotu vo Svätom Jure o 11:00!

No comments:

Post a Comment