Monday 9 May 2016

POST-RACE / ŠKODA Svätojurský MTB maratón - Svätý Jur


INFO

30/04/2016ŠKODA Svätojurský MTB maratón - Svätý JurSvätý Jur


REPORT


Čo by sme mali vlastne napísať, keď sa toho toľko udialo v jednom dni.. Stretli sme veľa známych ľudí, až sme sa nestihli so všetkými porozprávať, jazdili sme vo veľmi rýchlom pretekárskom poli, veľmi rýchly pretek (čo ešte neznamená, že sme boli v cieli rýchli..), strávili sme výborný čas, prišli nás povzbudiť a pozrieť na štart a po preteku výborní ľudia.. V skratke - výborný deň!




Obrovským potešením bolo v slnečné ráno vo Svätom Jure sa dozvedieť, že niekde tam na nás už čaká skalná posila v podaní rodinky Horských, na čele s najväčším fanúšikom Michalom (v ktorom sa už aj prebúdza badateľná chuť jazdiť na bicykli..). Toto sú tie najkrajšie začiatky pretekov - keď sa naplní všetko to nad rámec pretekania - to MORE - to VIAC - keď strávime viacej času spolu, viacej spoločných momentov, intenzívne..



Nezabúdame ani na druhé prekvapenie slnečného rána vo Svätom Jure keď nás potešil dlho nevidený (chceli sme až napísať, že nezvestný..) Ján Hradský - v rámci možností tesne pred štartom sme prehodili pár spoločných slov. Ján si potom pretekársku trať zajazdil mimo štartového pola, pre potešenie z jazdy..



V prvom rade, nastala veľká zmena oproti avizovanej a publikovanej PRE-RACE analýze.. V rámci MORE, VIAC, ĎALEJ, SPOLOČNE sme sa rozhodli v Piatok večer (bez poháru vínka), že prečo si nezajazdiť spoločne.. Naše lokálne trasy, naša Koliba, Biely Kríž, naše okolie, ktoré toľko brázdime v tréningovom tempe.. Hlavne v kontexte toho, že celý týždeň bol taký akýsi rozbitý, taký akýsi izolovaný - hlavne kvôli práci - nebolo veľa času na spoločné momenty, dokonca ani na poriadny spoločný tréning. Peter a Lucia boli naposledy jazdiť spoločne začiatkom týždňa, tak kam sa hnať na preteku??? Poďme si to odjazdiť spoločne, bolo Piatkové rozhodnutie..

A síce sa nekonali žiadne prekvapenia, žiadne zvraty, žiadne víťazné ťaženia v kopci z Limbachu, žiadne rýchle zjazdy.. Všetko prebehlo veľmi precízne, presne, pomerne dynamicky ale za to veľmi príjemne. Peter potiahol Luciu vo viacerých kritických úsekoch a zároveň Lucia ustála tých zopár kritických, technických momentov ktoré hrozili stratou trakcie.. Akosi nie úplne sme chytili spoločné tempo - viacero úsekov ktoré poznáme, ktoré máme zjazdené a v ktorých Lucia väčšinou chytí dobrú dynamiku sa v tomto duchu nepodarili v preteku. Trochu sme sa museli morálne podporiť, potiahnuť sa navzájom.. Trochu akoby chýbala tá správna DYNAMIKA..


Do určitej úrovne sa potvrdilo aj to, že je celkom dobré v agresívnom poli jazdcov jazdiť spoločne, možno aj trochu ochrániť, prekryť ženu v kritických úsekoch, keď viacerí pretekári v priemere na 150-tom mieste sa RVÚ smerom vpred akoby boli medzi prvými. Škoda, žiaľ realita.. Nehovoriac o tom, že štartovať v PRVEJ vlne štartu nie je o nič múdrejšie, hlavne z toho titulu že aspoň 50% pretekárov ktorí zodpovedali na prihlasovaciu otázku - "Mám na to výkon štartovať v prvej vlne?" - na to výkon a hlavne technickú zdatnosť určite nemajú!!! A možno si to priznáme, možno ani mi ju nemáme, možno sme tam vôbec nemali byť - a asi ani v budúcnosti nebudeme, je to zbytočné, riskantné, uberá to na kráse pocitu z preteku - je to zbytočná tlačenica pre nič.. Zoberieme si to ako ponaučenie, robiť rozhodnutia s pokorou, bez zbytočnej a prehnanej ambície.


VÝSLEDKY

Jazdili sme pre spoločné momenty, spoločne prežitý čas a ešte sme stihli aj úctivý výsledok v ženskej kategórii..


Peter Žiak - 162. miesto (162/226)
Kategória muži 19 - 39 rokov - 42 km


Lucia - 6.miesto (6/15)
Kategória ženy 19 - 39 rokov - 42 km


ZÁVERE

Aby sme nezabudli, pretek vo Svätom Juri bol aj oficiálnym aj neoficiálnym predstavením našich dresov pre sezónu 2016.. Teda naša snaha o AMATE Team prezentáciu, identitu.. Horúcou ihlou dokončený mužský model z ktorého ešte v podstate trčali nitky..

Každopádne, sme mali možnosť v realite horúceho dňa možnosť otestovať vývoj dresov, ich revíziu.. Ako mnohí viete spriaznený, teda náš Atelier LUZ nám dáva veľa podpory a snahy ktorú sa snažíme zužitkovať.


Teda aj v tomto kontexte to celé bolo to najpodstatnejšie - MORE AMATE 2016.. Ďakujeme!



No comments:

Post a Comment