Friday 25 November 2016

POST-RACE / ŠKODA STUPAVA TROPHY - MTB & RUN - Stupava




INFO

30/07/2016
ŠKODA STUPAVA TROPHY - MTB & RUN - Stupava
Stupava

REPORT


Dlhý pretek, zámerne vybratý v dlhšej verzii nakoľko prostredie je pre Petra a Luciu dôverne známe. Nie teda každé zákutie, ale veľká väčšina. Niekoľko desiatok kilometrov v takejto konfigurácii by mohlo byť príjemných..



V podstate aj bolo, akurát únava sa postarala o to, že v spoločnom snažení raz Peter raz Lucia cítili únavu a menilo sa tempo, v podstate dosť ťažko kontrolovateľnej formy na to, aby si vedeli usledovať výsledok. Vždy to všetko má však svoje ALE a aj v tomto prípade to tak je. Výsledok bol totiž veľmi príjemný pre Luciu napriek tomu však zavládol akýsi pocit sklamania.



Na štarte v krásny deň, nebolo sa kde schovať pred páliacim slnkom..
Boli to tie ťažké úseky v posledných častiach trate, keď všetko zdá sa už nekonečné. Prekvapilo 
veľmi stúpanie na Košariská, kde to bol cez slzy a umáranie sa. Na strane druhej, treba si priznať, že za záverečné ťažkosti môže byť zodpovedné aj úvodné vysoké tempo prvých asi 30 kilometrov. Na Bielom Kríži nad Račou Peter a Lucia podľa priebežných údajov udržiavali veľmi vysoké tempo - možno príliš ambiciózne, možno nekontrolované. Tempo, za ktoré by sa pri spoločnej jazde na ženské umiestnenie nemusela Lucia hanbiť ani na polovičnej trati. Možno si mysleli, že je to udržateľné, že je dobre rozjazdená sezóna a všetko pôjde správne, ale nešlo..


Štartovné pole..
A tak ešte aj posledný stupák z Borinky a dlhý, lesný, plochý zjazd do Stupavy boli zaťažkávajúcou skúškou v túžbe cieľa.


Totálne nasadenie..
VÝSLEDKY


To čo bolo opísané ako ťažký boj vo výsledku stále vyzeral veľmi priaznivo..



Peter Žiak - 52. miesto (52/60) - Kategória muži 30 - 39 rokov - 76 km

Lucia Žiak Roháčová - 4.miesto (4/6) - Kategória ženy do 39 rokov - 76 km


ZÁVER


Zostáva nezodpovedaná tá jedna, základná otázka ohľadom dĺžky pretekov.. Pre radosť zo spoločnej jazdy a pre MORE AMATE sa Peter a Lucia tešili zo spoločných chvíľ na dlhších tratiach avšak podobne ako v Stupave, nie vždy priamo z výsledku.



Túžba bol veľká!

V skutku veľká bola túžba po pretekoch na dlhých tratiach až Petra aj Luciu značne potrápila a postavila na úroveň prehodnocovania..

No comments:

Post a Comment