Wednesday 31 August 2016

POST-RACE / Horné Srnie MTB XCM


INFO

19/08/2016Horné Srnie MTB XCMHorné Srnie

REPORT


Čo o tomto preteku z kategórie - MIZÉRIA - vlastne napísať? Ako sformulovať - FRUSTRÁCIU - z upršaného a likvidačného dňa? Ten pretek na ktorý sme NEMALI ísť a otočiť sme sa mali už cestou v Nemšovej..





Áno aktivita okolo Cykrozrubu v Hornom Srní je ÚCTYHODNÁ a vo výsledku, pretek viedol krásnou a nepoznanou krajinou na Považí. Dokonca bola aj veľmi príjemné vyskladaná trať.. Aj keď štart smerom do zjazdovky, na priamo, stúpanie hneď po zákrute štartu nám až také zmysluplné neprišlo - akceptovali sme ho. Kombinácia širokých lesných ciest aj pekných technických úsekov bola CELKOM negovaná faktorom, že - LIALO - PRŠALO - PRIETRŽ - VODA - H2O - úplne všade..

Čo ale spraviť na preteku dĺžky 40 km, keď na 16 km začne pršať? V Petrovom prípade.. Čo spraviť na preketu dĺžky 20 km keď na 6 km začne pršať? V Luciinom prípade.. Nedá sa robiť NIČ - len dokončiť.


Prietrž hnala kanále vody dole svahmi, rozmáčala preschnuté cesty aj lúky. Jediné šťastie bolo, že podložie bolo pomerne preschnuté z dlhých letných horúčav a zem nestihla presiaknuť a rozmočiť sa na KAŠU počas preteku.. Ako tak sa dalo ísť, šliapať a kontinuálne sa pýtať samých seba.. Prečo dnes? Prečo takto? Možno je to aj tá Nedeľa.. v Nedeľu treba oddychovať a nie sa hnať niekam kde to možno celé nemá zmysel ešte aj keď všetky fakty tomu nasvedčujú - predpoveď bola na dážď, čo si budeme klamať!!!


Tie momenty keď všetky mechanické časti bicykla trpia, keď VIETE, že tento stav nie je dobrý ani pre PRETEKÁRA ani pre BYCIKEL! Keď viete že čistenie zaberie viacej ako samotný pretek! Keď to celé začalo a nedá sa skočiť ani v tom najväčšom chcení. Keď to celé vlastne nemalo byť. Keď aj tie SINGLETRACKY na ktorých by sa dalo pekne fungovať a aspoň sa učiť sú životu nebezpečné - asi nie pre všetkých musíme priznať, pretože niektoré výsledné časy boli akoby vôbec nepršalo.. ale to je úplne iná kategória ĽUDÍ a PRETEKÁROV.


Pre nás to zostáva ako pretek ktorý veríme, že nebude mať zbytočne rozsiahle následky - MENTÁLNE ani MECHANICKÉ..

VÝSLEDKY


Napriek relatívne nízkej účasti boli výsledky za TEAM v podstate nič moc.. Asi prišli na pretek naozaj už len tí absolútne odhodlaní a trénovaní pretekári.. Aspoň sme to teda prežili bez zbytočných zranení..



Peter Žiak - 10. miesto (10/15) - Kategória muži 30 - 39 rokov - 45 km

Lucia Žiak Roháčová - 4.miesto (4/7) - Kategória ženy 19 a viac rokov - 22 km


Peter vždy túžil umiestniť sa do 10 miesta - ale nie keď bude pretekať 15 pretekárov..

ZÁVER


Skončilo sa to celé absolútnou FRUSTRÁCIOU a nebezpečným pocitom, že takýto stav vie pretrvať a ovplyvniť veľa vecí! A nie len toto relatívne nepodstatné pretekanie a jeho ďalšie formy - ale aj iné dôležité - ŽIVOTNÉ - formy fungovania.. Od práce ktorej sa následné dni hrnie dostatok až nad mieru až po celkové mentálne fungovanie..

Skončilo to naozaj nebezpečne aj napriek tomu že neboli žiadne zranenia. Ťažko sa nachádzali slová - VZÁJOMNÉ - aj akékoľvek iné. Ťažko sa rodil tento REPORT, ťažko sa vyhodnocuje niečo, čo sa vlastne nemalo stať.. Nie sme v TEAME veľmi pyšný na to, že sme to zvládli relatívne dobre - skôr sklamaní, že sme nevedeli povedať - NIE - to nie ktoré naše vnútro toľko KRIČALO..


Jedna pozitívna vec však vyplynula z preteku.. Išli sme do preteku úplne pripravený po stránke technickej! Po prvý krát sme išli s tlakmi v kolesách podľa posledného AMATECH zhodnotenia - teda nie v stave skúšania, ale v stave presného namerania a nastavenia. A stálo to za to! V týchto tvrdých podmienkach sa ukázali nastavania ako veľmi dobré! Peter si pochvaľoval, nastavenie bolo BEZPEČNÉ, perfektne držalo stopu v tých najhorších podmienkach - a tak tá námah všetka stála za to. Lucia si nestihla veľmi pochvaľovať - alebo vôbec vnímať niečo iné ako ťarchu plynúcu z konfigurácie POČASIA/TRATE/NASTAVENIA ktoré nastalo v Hornom Srní..

No comments:

Post a Comment