Saturday 27 May 2017

PRE-RACE / Kellys Bikefest Maratón Kálnica 2017




V roku 2015 sme na preteku v Kálnici štartovali po prvý raz a Lucia sa na kratšej trati hneď krásne priblížila k popredným priečkam vo svojej kategórii, zatiaľ čo Peter to tak prepálil, že v cieli sa nevedel pozbierať a rozhodnúť či mi mu chýba energia a treba jesť alebo skôr vracať.. Tento pretek sme si hneď zamilovali, kvôli tamojšej atmosfére a charakteru trate s výrazným tiahlym stúpaním.
V roku 2016 sme si spoločne na dlhej trati zopakovali pretek a opäť s veľmi uspokojivým výsledkom - pre Luciu opäť príjemné umiestnenie a Peter sa už nemusel rozhodovať v bufete.. Najmä tie Petrove výkyvy sa vytratili vďaka narastajúcemu veku, inými slovami voláme to skúsenosť a už sa toľko neunavil v dňoch predchádzajúcich samotnému preteku. Aj to stojí za úspechmi - ten neodškriepiteľný ODPOČINOK a dobrý SPÁNOK sú neskutočne potrebné aj pre skutočných športovcom. Naučili sme sa na vlastnej koži v prvých rokoch pretekania..

Z týchto všetkých aspektov a súčasným perfektným výhľadom počasia na blížiacu sa Nedeľu v Kálnici sa opäť tešíme a máme aj tajné ambície.. určite nejaké máme! Píšuc tento PRE-RACE REPORT počas Sobotného oddychového dňa sa cítime veľmi dobre a napĺňa nás energia. Tešíme sa na výšlap až úplne hore na Inovec, tešíme sa na neskutočnú scenériu okolia, áno aj zdvihneme hlavu v tomto PRETEKU a budeme sa kochať, aj to patrí k dôvodu prečo pretekáme. Tešíme sa na ľudí ktorých stretneme a zároveň vieme že nás čakajú aj ťažké úseky hore na hrebeni za Inovcom - budeme opatrní, zároveň zapálení! Tento pretek už aj číselne vzbudzuje rešpekt a vieme že aj technicky, kde najmä záver je vždy vo veľkom vypätí, keď vo vyčerpaní po dlhom stúpaní nasleduje ešte seriózny ENDURO zjazd do cieľa.

Peter / Lucia / Veľký okruh / 49 km / 1716 m

Je teda dostatok dôvodov sa dobre vyspať a tešiť sa aj v tomto roku! Na tých 1716 výškových metrov..

No comments:

Post a Comment