Saturday 27 May 2017

PRE-RACE / ŠKODA Svätojurský MTB maratón 2017


Otvorenie sezóny by sa dalo určite spraviť aj skôr ako posledný Aprílový víkend niekde nie úplne ďaleko od Bratislavy, ale je niečo krásne a podmanivé na tomto lokálnom preteku vo Svätom Jure ku ktorému držíme určitú slabosť..


A patrične sa vždy tešíme, veď stále považujeme trať za lokálnu aj keď na konkrétne TRAILY a CESTY a aj STÚPANIA sa veľmi často z nášho východiskového bodu v Ružinove nedostaneme. Často ani víkendové výjazdy na to nestačia. Preto si nedovolíme tvrdiť, že by to bolo úplne naspamäť pre nás jazdiť tieto končiny..




Všetko vždy závislý aj od počasia, predsa je to ešte bláznivý Apríl. Z minulého roku máme dôvod sa rozhodnúť pre štart v 2. vlne štartujúcich, aspoň si to budeme môcť porovnať. Jazdiť budeme každý za seba, s vlastnými silami. Projektovaný máme v hlave ten famózny kontinuálny výšlap z Limbachu - ten ktorý nám toľko vyhovuje a aj sa naň tešíme. Ten na ktorý máme také dobré spomienky.




Určite to bude rýchle, to už vieme! Určite uvidíme ako dobre je na tom konkurencia - ako skutočne slabo sme na tom mi sami.. Aj napriek tomu, že sme boli obdarení krásnym Marcom aj Aprílom a najazdených k tomuto preteku máme už celkom pekných 500 km na MTB čo vôbec nebýva samozrejmosťou v tomto čase roku a aj nejakú tú zimnú prípravu. Nespali sme celú zimu, snažili sme sa byť zodpovední k našim telesným schránkam a tešíme sa ich prevetrať.




Peter / Lucia / Stredná trať / 42 km / 1200 m




Tešíme sa na skvelé zázemie a na zahájenie sezóny v rýchlom štýle jazdy! Tento pretek je takým presným klasickým rýchlym, nie až tak technickým okruhom, ktorý síce vyhovuje najmä tým fyzicky najzdatnejším, ale aj nám - je to najbližšie k tomu čo jazdíme tréningovo ako sa len dá..

No comments:

Post a Comment