Tuesday 6 June 2017

POST-RACE / Kellys Bikefest Maratón Kálnica 2017


V skutku to bola fenomenálna Nedeľa v Kálnici! Smelí na takéto vyjadrenie však sme až po jej pokojnom a hlavne šťastnom skončení..



Aj sme starší, čo si budeme nahovárať, teda opatrnejší! Aj však si uvedomujeme opäť raz že odjazdiť MTB pretek v Kálnici, vystúpaním na vrchol Inovca a zjazdiť hrebeňom nie je v žiadnom prípade zadarmo, je to požehnanie! A máme za čo byť vďační! Dnes sa nehanbíme s pokojom vysloviť že v tempe v ktorom sa snažíme jazdiť preteky v plnom nasadení je pre nás tento maratón v podstate BRUTÁLNY.. Výstup na Inovec je kontinuálna niekoľko hodinová zmyslová očista smerom hore zatiaľ čo následný hrebeň je čisté prebudenie zmyslov! Prebudenie vizuálne aj mentálne.. Je to v skutku krásny a rýchly pretek, ale jeho plné uvedomenie si príde až v cieli. Na trati je to náročné.







Práve preto sme sa obaja tešili v cieli zo zdravia aj šťastia ktoré nás postihlo na trati. Lucia uvedomujúc si všetky nástrahy trate v cieli žiarila šťastím a spokojnosťou. Uvedomila si už v tom momente, že výsledok by nemusel byť zlý, že v hlavne v zjazdoch jej to išlo veľmi dobre a to celkom stačilo na záverečné potešenie. Zároveň si priznala, že v technických sekciách nič nenechala na náhodu a dala do jazdenia maximum.. Čo jej inak prišli uznať osobne v cieli aj niektorí chlapi z trate!

Ja si uvedomujem, že tohto roku v Kálnici to bol z mojej strany absolútny výkon na hrane možností čomu verím nasvedčuje aj cieľový čas. Problém bol síce v technických pasážach, najmä z jedného technického dôvodu na brzdách o ktorom som podvedome vedel už pár týždňov ale práve komplikované pasáže v Kálnici ho celkom odhalili - strata brzdného účinku nie je to s čim sa ľahko vysporadúva v preteku. K dnešnému dňu je toto už opravené. V ostatných rýchlych pasážach, často výrazne nestabilných a kamenistých som si uvedomoval, že tento pretek idem - ako som už bol napísal.. na úplné maximum..




Práve v týchto opísaných aspektoch, sme si mali možnosť vyhodnotiť, kde sú momentálne naše limity a spýtať sa samých seba, že či ich ešte vôbec VIEME a CHCEME posúvať.. Výsledné časy sú výborným polepšením absolútnych časov v Kálnici za posledné roky. Lucia si polepšila čas aj oproti tomu, čo sme zajazdili spoločne predchádzajúci rok.. Zatiaľ čo ja som si polepšil o viacej ako 20 minút..



Peter - 19. miesto (19/70) - Kategória muži 29 - 39 rokov - 49 km
Lucia - 8. miesto (8/12) - Kategória ženy 19 - 39 rokov - 49 km


Jediná chyba ktorý sme reálne spravili, bola v tréningu a to si priznávame - uvedomujúc si, že na regeneráciu nám nestačí jeden deň.. Piatkový výjazd tréningový v Karpatoch bolo v Nedeľu ešte v nohách trochu cítiť a to nie je úplne v poriadku!

No comments:

Post a Comment