Friday 23 June 2017

PRE-RACE / AUTHOR ŠKODA bikemaratón Súľovské skaly 2017



Pretek v Súľove zatiaľ zostáva taký akýsi nevypočítateľný aj v tomto roku.. 


Najprv v 2015 som (Peter) skončil s defektom ktorý ma výrazne zdržal, napriek tomu to bol vynikajúci pretek s vysokou ambíciou a skvelým pocitom - len dohnať stratených 20 minút je nemožné.. V roku 2016 padla voľba na výzvu v podobe 60 km a cez 2000 výškových metrov, ktorá začala opäť skvele ale skočila v úmornom teple viac, či  menej osobným fiaskom.. Lucia v 2015 zajazdila výborný výsledok a bola spokojnosť. V roku 2016 následne bolo cítiť veľmi dobre pripravenú konkurenciu a zabojovať bolo ozaj ťažké. A tak tento rok padla voľba nasledovne..

Peter / Lucia / 35 km / 1350 m

Čo v realite znamená že spravíme MAXIMUM preto, aby sa nezopakovala žiadna z predchádzajúcich chýb. A napriek tomu, že v takomto celom kontexte si nemáme ako porovnať výsledku z minulých rokov, neprekáža nám to a ideme do Súľova s veľkou chuťou a odhodlaním výborne si zajazdiť v nádhernom prostredí. Ono, v podstate sa to ani poriadne porovnávať celé nedá, pretože usporiadatelia sa v Súľove neustále zlepšujú - v dobrom slova zmysle - a kopú a upravujú a menia a pridávajú nové a zaujímavé úseky to pretekárskych okruhov.. Čím je jazdenie preteku v 5 stupni ochrany nezameniteľným zážitkom.

Čaká nás komplexná trať s rýchlymi lúčnymi úsekami ale aj tvrdými výšlapmi a miestami aj tvrdými zjazdmi. Bude sa výrazne meniť povrch, pre istotu asi trochu viacej dofúkame duše, aby bola určitá rezerva.. Každopádne nechystáme sa nič podceniť a hlavne nie počasie. Je za nami ukrutný týždeň v tropických teplotách hlavného mesta, telá dostali zabrať, v Piatok večer sa síce cítime fajn, ale mierne unavený. Skúsime načerpať energiu a uvidíme čo bude ráno. Máme chuť jazdiť opäť po dlhšom čase na maximum na poriadne zorganizovanom preteku v krásnom prostredí. Trať je v podstate šprint, aj keď pomer dĺžky a nastúpaných metrov prezrádza že zadarmo to nebude. Skúsime taktiku tak, aby sme sa čo najmenej zastavovali aby sme netrávili čas na občerstvovačkách, bude to také LIMITNÉ ale s rozumom. Do zadného vrecka energetický gél pre istotu a jednu fľašku vody, to by malo stačiť..

No comments:

Post a Comment