Tuesday 30 January 2018

POST-RACE / AUTHOR ŠKODA bikemaratón Súľovské skaly 2017



Vzhľadom na to že tento REPORT píšeme veľmi neskoro po preteku, spomienky už nie sú také živé a dôvody a rozhodnutie tiež nie.




Zostáva spomienka na rozhodovanie sa, lebo pretek v Súľove má mnoho aspektov (od krásy krajiny, veľkú účasť až po tvrdosť terénu) ktoré vždy zvažujeme a najmä dĺžka trasy je vždy dôležitá.. Tento rok padla voľba za oboch nás krátku a dynamickú trasu s veľkou ambíciou - pokoriť samých seba aj čo najväčšiu časť pretekárskeho poľa.

AMATE Team na štarte v Súľove..
Peter dal do preteku absolútne všetko a spomienky zostávajú na tvrdé zjazdové pasáže. Aj keď finálny výsledok je trochu sklamaním. Lucia veľmi bojovala a dávala zo seba maximum a zápasila v technických pasážach so sebou aj s mnohými súpermi a v celkovej silnej konkurencii bol výsledok asi v rámci očakávaní.

Peter - 17. miesto (17/153) - Kategória muži 30 - 39 rokov - 35 km
Lucia - 8. miesto (8/18) - Kategória ženy 19 - 39 rokov - 35 km


Rozhodnutie kratšej trasy bolo správne pre oboch, nakoľko to v podstate reprezentuje presne naše tréningové ambície aj možnosti. Trénovali sme v podstate len krátke úderné výjazdy a obaja máme ten pocit, že na dlhé maratónové preteky to v 2017 nie je..

Obaja spoločne v cieli..

Pozerajúc na výsledky, teda vpisujúc ich takto retrospektívne do REPORTU si uvedomujeme viacej, ako dobrý bol výsledok v Súľove! Aj keď 17 miesto neznie nijako presvedčivo, vždy sa hovorí tak možno o TOP 10.. ale v celkovom kontexte silnej mužskej kategórie je to pocit výborný!

No comments:

Post a Comment