Tuesday 30 January 2018

POST-RACE / Športservis Bratislavský MTB maratón 2017


Viac menej by sa dalo povedať, že tento pretek dopadol dosť zle - teda celkovo dosť zle - pre všetkých v podstate.




A teda hlavne z organizačného hľadiska. Aj keď pre nás ako TEAM, teda v našom kontexte v prvom rade si pretek UŽIŤ a JAZDIŤ hlavne pre RADOSŤ to zase až taká tragédia nebola. Len sa poukázalo na zlosť v ľuďoch a na nevraživosť vzájomnú keď jedni chcú dobro a iní im do toho vstúpia..


A tak noví usporiadatelia sa museli vyrovnať s nepriazňou (netrúfame si presne pomenovať odkiaľ a prečo), operatívne reagovať na zlo, zachrániť pretek presunom štartu, skrátením trate, vyrovnaním sa nekomfortnom..

Pretek sa išiel zvláštnym smerom a skrátenie trasy bolo citeľné aj v úvode aj v cieli. Úvodný pretlak pretekárov bolo veľmi cítiť po štarte a dlhý vláčik sa kontinuálne viezol Úzkymi singletrackmi bez možnosti reálne sa posúvať a pretekať. a cieľ prišiel prekvapujúco skoro, znenazdajky na jednej z lúk zrazy cieľová brána.



Z tohto hľadiska je takmer bezpredmetné vyhodnocovať výsledky, nakoľko externých faktorov bolo až príliš veľa. Napriek tomu, podmienky na jazdenie boli BEZPRECEDENTNÉ a na perfektnom podklade Devínskej kobyly sa všetkým jazdilo rýchlo a s chuťou.



Peter - 42. miesto (42/73) - Kategória muži 29 - 39 rokov - 40 km (skrátený pretek - 32 km)
Lucia - 5. miesto (5/9) - Kategória ženy 19 - 39 rokov - 40 km (skrátený pretek - 32 km)


Napriek tomu všetkému opísanému vyššie, zostáva pretek vysoko v našich očiach a blízko pri srdci a našou prítomnosťou ho určite podporíme aj v nasledujúcich sezónach. A držíme palce usporiadateľom!

No comments:

Post a Comment