Friday 25 May 2018

AMATE Sezóna 2018


Ako sa vyvinie sezóna, je v podstate aj celkom otázne. Jasné že keby sme nepísali úplne otvorene a tak ako sa veci majú, vedeli by sme to celé pekne odprezentovať a v duchu dnešnej doby, keď sa prezentuje len to pozitívne a ideálne aj s veľa (a veľmi) prefarbenými fotkami (prípadne v retro štýle) by sme opísali nadupanú sezónu pred nami. Ale tak to nie je!



Naša sezóna spočíva v tom že balansujeme pracovné a osobné aktivity a k tomu ešte aj finančné a od toho sa všetko odvíja. Preto zostávame v tom duchu ako po minulé roky, že sme otvorení na akékoľvek výjazdy, akékoľvek výzvy ale ako to nakoniec v skutku dopadne je vecou života samého. Za nás sa určite tešíme, aj keď zakaždým s blížiacim sa víkendom (a možným pretekom v dohľade) sa objavujú známky únavy z týždňa a chuť sa vykašlať na naháňanie sa v dave na bicykli, zostávame tomu všetkému verní! Pretože práve tento rytmus, toto (často až) prinútenie sa je jeden zo spôsobov ako sa udržať vo forme, ako sa mentálne trénovať aj v akomsi SEBAZAPIERANÍ a nútenom ODHODLANÍ.

Vždy je to o tomto vnútornom BOJI ktorý predchádza tie samotné amatérske boje v pretekárskom poli ktoré sa neustále zlepšuje míľovými krokmi. A v tomto kontexte prichádza ďalší boj v konfrontácií s tým, kde sa deje chyba že mi sa možno nevieme až toľko zlepšovať.. Kde na to tí ostatní berú čas? Čo sa vlastne deje v nás?

Už teraz vieme že sezóna 2018 bude výrazne poznačená napríklad rodinnými záväzkami ktoré sa zafixovali v kalendári a ovplyvnia našu účasť na obľúbených pretekoch. Vyzerá to zatiaľ tak že mimo hry zostane pretek v Súľove aj pretek v Stupave. Oba vo veľkej miere obľúbené, ale rodinné významné udalosti a jubileá sú v takomto svetle prednejšie. Týmto sa naruší účasť v niektorých kumulatívnych sériách pretekov a tak celkovo zvažujeme ako k tomu pristúpime a asi s pokojom v srdci vynecháme striktnú matematiku zrátavania pretekov do seriálových výsledkov. Preteky vo Svite, Levoči, Košiciach.. zostávajú priveľmi náročné aj tento rok.

Zostaneme preto otvorení tomu čo bude, aké preteky nás zaujmú a budeme tento rok tak náhodne, postupne jazdiť. V určitom zmysle sa nám zdá v kalendári a analýze, že niečo sa tento rok udialo s jednotlivými seriálmi, že mnoho vecí vypadlo, zredukovalo sa, stúplo štartovné.. a celkovo z toho zostáva veľmi zvláštny pocit.. možno sponzorská vec, možno nejaká stratégia.. Nechceme to vôbec rozoberať, len sme si to všimli.

Naopak, chváliť treba ľudí, ktorí sa rozhodli vytvárať nové tradície, nové preteky v nových lokalitách. Na vlastnú záťaž, v menšom, s horším zázemím (na úvod) ale rozhodli sa do toho ísť. Preto ožijú lokality ako Lúky pod Makytou, Horné Srnie, Trenčianske Stankovce.. veľmi zaujímavé a blízke lokality k Bratislave. Veríme, že sa nám podarí ich navštíviť.

Tešíme sa naďalej z maličkostí a drobných úspechov a s touto víziou pôjdeme aj do sezóny 2018!

No comments:

Post a Comment