Thursday 9 February 2017

POST-RACE / Merida Zelená stopa SNP - Selce

Selce

REPORT

Nemal to byť posledný pretek sezóny 2017 a bol..



Zavŕšilo sa trápenie v sezóne 2017 priamo spojené s tlakmi a povinnosťami vyplývajúcimi z nezávislej dráhy na ktorú sa Peter a Lucia odhodlali. Počasie vyšlo krásne, pretek mal príjemné propozície no aj tak sa to nepodarilo. Teda podarilo sa obom dojazdiť ale len o chlp..

Celý pretek sa začal tak akosi mäkko - mäkké polia, lúky - plynúce a jemné.. a z ničoho nič priamo hore po zjazdovke - mentálny odpis pre Luciu, zaťažkávajúca skúška pre Petra a slušná previerka veríme, že pre všetkých pretekárov.. Potom nekonečné meandre širokými, avšak kamenistými, štrkovými lesnými cestami ktoré najmä v zjazde kĺzali a sprevádzali bicykle do ťažko kontrolovateľných stavov. K tomu jedna veľká ŠUPA a Peter vedel že praskla špica zadného kolesa, takže od toho momentu už celkom opatrne v každom momente..

Peter a Lucia jazdili spolu, mal to byť viac-menej len výjazd v netradičný deň na netradičnom mieste. Aj keď vedeli sme, že Luciine výjazdové tempo by mohlo stačiť na popredné umiestnenia, nestalo sa tomu tak. Prišli výkyvy výkonu a KONCENTRÁCIE najmä, tam kde Lucia nabrala náskok pred konkurenciou v tých zmienených klesaniach na štrku ho stratila a takto kyvadlovo to išlo až do cieľa kde radosť bola len jedna - že obaja dojazdili v zdraví a najmä v záverečnom technickom zjazde sme udržali stabilitu a rozvahu..

VÝSLEDKY

Treba sa priznať ako výsledky vyzerali aj keď chváliť sa veľmi nedá..

Peter Žiak - 35. miesto (35/40) - Kategória muži 19 - 39 rokov - 52 km

Lucia Žiak Roháčová - 6. miesto (6/6) - Kategória ženy 19 - 39 rokov - 52 km

Aj takéto dni na bicykli bývajú..

ZÁVER

Vlastne týmto frustračným Štvrtkom aj záver sezóny. Ešte Peter a Lucia zvažovali pretek v Slovenskom Raji hneď nasledujúci víkend, ale nakoniec od toho upustili. Veľká diaľka na cestovanie a neistá MENTÁLNA stabilita v TEAME predznamenala akési predčasné ukončenie sezónnej snahy..

No comments:

Post a Comment