Thursday 9 February 2017

Chyba konceptu!



Pred tým než budeme schopní vyhodnotiť sezónu 2016, pred tým než sa vôbec nad tým zamyslíme, pred tým než vôbec podnikneme nejaké kroky v tejto retrospektívnej veci sezóny si priznáme jednu zásadnú vec - z nášho pohľadu.. Chybu v koncepte!!!


Túto vidíme s dopisovaním posledných POST-RACE reportov, s poslednými zamysleniami sa a otočeniami sa do sezóny. Podstatou tohto zamyslenia sa je, že okrem MORE AMATE sme vo veci pretekania a sústredenia sa trochu zlyhali ako TEAM.

Nezamysleli sme sa koncepčne nad tým, ktoré preteky a kedy absolvovať. Ponechali sme VŠETKO na náhodu, náhodný pocitový výber, že všetko bude na konci v poriadku. V poriadku myslíme hlavne z hľadiska klasifikácie na celkových sériách pretekov. A nebolo to tak..

Vo viacerých sériách sme z tohto pohľadu v podstate neboli klasifikovaný pretože sme neodjazdili minimálny počet pretekov. A výkričník nám zasvietil hlavne vtedy, keď sme si to všimli na sérii s mnohými pretekmi, že špekulovaním a zvažovaním CHCENIA a NECHCENIA pretekať sme neodjazdili dostatok pretekov. A pritom sérií je každým rokom viacej a zaujímavejších.. A pritom výsledky na niektorých pretekoch série boli aj v skutku dobré.. A pritom jeden pretek navyše by postačil na výrazne lepšie celkové umiestnenie hlavne Lucie ale aj Petra.. A pritom je to taká hlúposť..

Podstatou zostáva, že si priznávame túto chybu v organizácii, chybu v rozhodovaní! V podstate však princíp je v tom, že mnohé preteky sme odriekli najmä pre ich vzdialenosť od Bratislavy, logistiku a vo väčšine počasie.. najmä to počasie sme prekusnúť nevedeli v mnohých prípadoch.. Inými slovami nám to nestálo za to! Výsledkom je chyba konceptu! Zrkadlom reality tohto problému nám zostali práve výsledky niektorých nami sledovaných pretekárov ktorý si precízne vyberali preteky, série ale aj dĺžky trate a konkurenciu tak, aby v celkovom poradí bodovali. Miestami to bolo FRUSTRUJÚCE, miestami až VTIPNÉ, ako veľa 4. miest na dlhých tratiach v sezóne (najmä v ženských kategóriách) vie zabezpečiť v celkovom poradí TOP umiestnenie.. To však často zahŕňa ODHODLANIE, ROZHODNUTIE a NEHĽADENIE na mnohé okolité faktory vrátanie počasia a lokality preteku - komfort v rozhodovaní ktorý sme v TEAME v sezóne 2016 nemali..

Nazvali sme to síce akoby sekundárne podstatné to MORE AMATE, akoby sme to trochu ponížili vo vlastných očiach. Avšak, to MORE bolo cieľom sezóny 2016 a v podstate sa to aj naplnilo! Ešte nevieme vyhodnotiť celkové najazdené kilometre, intenzitu a počet pretekov ale pocitovo vieme, že MORE sme naplnili. Aj napriek tomu, že v koncepte pretekov si priznávame chybu..

No comments:

Post a Comment