Friday 28 July 2017

PRE-RACE / ŠKODA STUPAVA TROPHY 2017


Blíži sa víkend, na čom by nebolo nič zvláštne vo svojej podstate, veď je už aj Piatok, už si všetci zaslúžime oddych! Tento víkend však bude špeciálny. V Stupave minimálne..




Z akéhosi dôvodu nám tento pretek v Stupave prirástol k srdcu - zaradenie ako LOKÁLNY, KARPATY, KOLIBA… Všetko k nemu patrí a preto sa naň tešíme. Aj keď nevieme ešte ani v Piatok na poobede celkom povedať čo bude zajtra. Už len pre akúsi Luciinu nevypočítateľnú a neporaziteľnú chorobu, ktorá ju trochu kláti celý týždeň.. A aby toho nebolo osamote málo, v strede týždňa ju seklo v krku.. Teda na bicykel sa vôbec nedostala, čo však vo svojej podstate nemusí byť úplne katastrofálne - dobrý oddych je tiež dôležitý - o tom niekedy v samostatnom článku.



Každopádne to vyzerá tak, že s REŠPEKTOM, veľkou CHUŤOU a zároveň OPATRNOSŤOU bude zajtra príjemný deň v Stupave. Stratégia je.. hmm. Je vôbec nejaká??? Hmm.. Takto.. Okruh poznáme takmer do posledného koreňa, posledného rohu.. Najazdené máme jednotlivé segmenty a všetky sú veľmi, ale VEĽMI príjemné. Vieme kde a na akom prevode stúpať, kde pustiť brzdy, kde možno radšej aj zosadnúť a NEŠPEKULOVAŤ!!! Aj väčší frajeri už tlačili a na väčších pretekoch!!! V podstate po Biely kríž treba absolútne zamakať. Vedie tam príjemné stúpanie ktoré má hlavne Lucia rada od Malého Slavína. Potom je to do Stupavy už len z kopca vlastne. Aj keď aj v zjazdoch sa prehrávajú preteky, ale čo narobíme keď v tejto disciplíne sme akosi OPATRNEJŠÍ.. akosi POMALEJŠÍ..??? Len si to pokorne priznáme a budeme sa sústrediť na to čo nás vnútorne poháňa. Takto ešte, tento zjazd je jediný segment ktorý si nedovolím tvrdiť že poznáme. Aj keď ambícia bola VEĽKÁ každoročne si ho prejazdiť pred pretekom v Stupave, nestalo sa tak.



Čaká nás perfektný výstup zo Stupavy najprv po asfalte, smerom na rázcestie nad Mariankou - krásny úsek. Samotný výstup na Malý Slavín pre ten máme slabosť a potom rýchla pasáž PREPOJKA na Železnú Studničku v dĺžke asi 8 km na konci ktorej je skrytý zákerák - rýchly a ak podcenený tak aj NEBEZPEČNÝ zjazd k samotným jazierkam na Železnej Studničke. Čo takto Náučný chodník? Následný Náučný chodník preverí všetko v nohách aby sme hore na Kamzíku sa pustili do krás zákrut Päťbojára (tí čo poznajú vedia o čom hovoríme, tí čo nevedia by mali niekedy si ísť pojazdiť spolu s nami..). Hmm.. Kúsok po hrebeni Chlmca a v závere ikonický "Zjazdík pri altánku” a po malej frcke asfaltu zase na najľahšom prevode.. Dáme ten 15 m výšlap nad potokom na Singláč Vydrica.. ??? A potom už ten TIAHLI.. TIAHNUCI SA.. ROZŤAHANÝ ale príjemný stupák na Biely kríž.. Pri pohľade z okna a na predpoveď počasia to vyzerá na krásnu jazdu zajtra.



Peter / Lucia / Trasa C / 42 km / 900 m


Sme sami zvedaví čo zo seba dáme v domácich podmienkach na segmentoch ktoré bytostne poznáme a ktoré nás bytostne vlastne definujú ako MTB jazdcov..

1 comment: