Thursday 26 May 2016

PRE-RACE /  KELLYS BIKEFEST maratón - Kálnica


INFO

29/05/2016KELLYS BIKEFEST maratón - Kálnica

Kálnica

INTRO


Takto by sme to položili, že BIKEFEST je výborná akcia, aj keď sme na nej počas jej 3-dňového trvania vždy len ten jeden deň, keď je MTB maratón - tie ostatné veci akosi vždy prejdú do nepodstatnej línie, keď si to dáme do kontextu denných a pracovných povinností. Je tam veľa programu, zaujímavé veci, testovanie bicyklov, ale vždy nám to nejako výjde vo výsledku, že radšej porobiť niečo svoje než pozerať na iných skákajúcich saltá na bicykli alebo testovať bicykle na ktoré 4-ciferné sumy nemáme..



Pokladáme tento pretek do novej roviny tento rok - bude to taký nový pokus o SPRÁVNY prístup. Teda, minulý rok sme to celkom pokazili - teda lepšie povedané Peter Žiak to poriadne pokazil.. Vo všetkom nadšení a odhodlaní sa poriadne pretrénoval v týždni, ešte v Piatok si bol DOBRE zajazdiť na Kolibe.. a potom ten výšlap na Inovec a celkové výškové metre veľmi boleli..

CHARAKTER

Tento pretek sa už dostáva do kategórie NÁROČNÝCH. Množstvo výškových metrov vzbudzuje rešpekt aj keď v podstate natrénované máme. Vzdialenosť sa tiež radí medzi už SLUŠNÉ. Nie je to už ani pól-maratón ale ešte nie ani maratón svojimi parametrami. Preto je to pre nás časovo aj vzdialenostne v podstate dobrý progres v rámci sezóny - MORE AMATE - postupne pridávame.


Lucia + Peter

VEĽKÝ OKRUH - 49 km - 1716 m


Pre Petra to teda bude akýsi reparát - dobre si oddýchnuť pred pretekom a potom zabojovať v daný deň. Pre Luciu to bude nová výzva! Pretek v Kálnici bol v roku 2015 v podstate zlomový.. Petra to v skutočnosti zlomilo a spôsobilo skutočné vyčerpanie - tie momenty dostávania sa z absolútneho dna minulý rok sú ešte stále v pamäti v podstate živé a bolestivé spomenúc si na ne.. Pre Luciu to bol v roku 2015 pretek v ktorom začala chápať a prijímať svoje silné aj slabé stránky, uvedomujúc si diametrálny rozdiel v kvalitách pri stúpaní a v zjazdoch. Zároveň to bol pretek na ktorom sa po prvý krát dotkla reálne svojej konkurencie a zaknihovala po prvý krát umiestnenie hneď za prvou trojicou. 
Akoby tu, po prvý krát sa ukázal akoby skutočný potenciál a možnosti do budúcnosti. Umiestnenie na 4. mieste naznačovalo aj bolo veľmi príjemným a otváralo potenciál do budúcnosti.

Preto v tomto kontexte uvidíme ako sa to celé vyvinie v roku 2016 pre oboch našich jazdcov. Tréning sme začali už posledný víkend, s tým, že pocitovo máme taký odhad že sme si aj celkom dosť naložili do nôh.. Zároveň sme mali nejaký odhadový plán na tréning v týždni, ktorý už dnes môžeme potvrdiť že sa nám nepodarí z pracovných dôvodov naplniť.. Hádam len toľko, že sa sústredíme na vzdialenosť a intenzitu - na cestných bicykloch s tým, že vsádzame na tento aspekt pred náročnými stúpaniami - teda vlastne len jedným NÁROČNÝM, KONTINUÁLNYM stúpaním na Inovec. Uvidíme, ako sa táto koncentrácia na cestu a odjazdené objemy prejaví už nasledujúcu Nedeľu..

OČAKÁVANIA


Hlavným rozdielom oproti roku 2015 bude celková konfigurácia pre AMATE Team - teda inými slovami, pôjdeme do toho SPOLOČNE - teda v zmysle MORE AMATE - budeme jazdiť spolu, budeme bojovať vo výšlape na Inovec, v zjazdoch po hrebeni - budeme si vzájomne kontrolať expozíciu a risk v jednotlivých pasážach. A ak všetko pôjde dobre, ak nám to bude dopriate pokúsime sa zabojovať - zlepšiť si nastavenia z minulého roku a uvidíme čo prinesú výsledky v takejto konfigurácii v ženskej kategórii..


Bude zlepšenie v Nedeľu?

Zámerne nepíšeme, že zabojujeme o umiestnenie pre Luciu, nie že by sme nechceli, ale je to všetko veľmi krehké.. Vstupuje do toho priveľa faktorov, ktoré potom zvyšujú riziko.. Ako sme si už zažili poslednú sezónu, nepodarené preteky dokážu vrátiť morálku a mentálne nastavenie poriadne vzad. Preto budeme OPATRNÍ! Maximálne! Je to stále len začiatok dobre vyzerajúcej sezóny, nebudeme zbytočne riskovať.


DODATOK


Sme nesmierne radi a poctení zároveň, že už na pretek v Kálnici môžeme nastúpiť aj so sponzorskou materiálovou podporou UVEX.. Sami sme v očkávaní ako sa výbava osvedčí v podmienkach prvého reálneho preteku. Ďakujeme - uvex Slovakia!

No comments:

Post a Comment