Thursday 12 May 2016

PRE-RACE / ŠKODA Maratón Marikovskou dolinou - Udiča-Prosné



INFO
14/05/2016ŠKODA Maratón Marikovskou dolinou - Udiča-ProsnéUdiča-Prosné

INTRO

Za oknami prší - tu v Bratislave.. To však s najväčšou pravdepodobnosťou znamená, že aj v okolí Považskej Bystrice prší. Pôda nasiakavá vodou, tvorí sa husté, mazľavé, ťažké blato ktoré sa teda vôbec nemusí s pretekárskymi pneumatikami. Inými slovami, tento PRE-RACE Report je v podstate o tom, že žiaden RACE asi ani nebude. Teda ono PRETEK bude, len my na ňom asi nebudeme. 




Pršanie sme už aké-také zažili aj na pretekoch, aj blato, dokonca aj v Udiči minulý rok - aj keď vraj, to bolo ešte na danú lokalitu a daný pretek len jemné blato.. Ak to však takto pôjde ďalej s tým, čo sa deje za oknami, POST-RACE Report bude veľmi stručný - prázdny..

CHARAKTER

Prihasení sme, zaplatené máme, ambície zlepšiť sa oproti minulému roku máme tiež. Peter aj Lucia sa chystajú na klasickú trať okolo 40 km - klasickú dokonca aj pre Luciu, ktorá v Udiči už aj minulý rok skúšala pokoriť v takmer 4 hodinovom boji trať..

Lucia + Peter
POLMARATÓN - 40 km - 1150 m


Dokonca vraj organizátori trochu pomenili trať pre tento rok - pribudnú vraj mierne technickejšie úseky (zopár), niekoľko single-trackov vraj. Žiadna zásadná zmena, trochu obohatenia. Inak je pretek v Udiči taký trochu špecifický svojimi dlhými lúkami, priehľadmi do diaľky a po väčšine širokými lesnými cestami - aj keď organizátori sa pýšia na svojej stránke popisom krásnych singláčov. 

 tomto pohľade je aj výškové prevýšenie distribuované pomerne rovnomerne v troch principiálnych samostatných stúpaniach, teda všetky predpoklady sú splnené..

Ale hrá to celé nejakú rolu, keď sa budú tlačiť v blate bicykle?

OČAKÁVANIA

Práve vzhľadom na počasie vo Štvrtok, na tému očakávaní ani nevieme veľmi napísať - zamyslieť sa nad realitou pretekania, jazdenia vôbec. Jediné zamyslenie je smerom, že čo vlastne v takomto prípade má zmysel. Nie sme TEAM, ani jazdci ktorí by to museli robiť za každú cenu, jazdiť za každých podmienok, smútiť za ujdenými bodmi v MTB sérii.. Nemáme ani ambície dokazovať si niečo, čo môže mať aj negatívne následky. Nemáme schopnosť ani chuť meniť plášte kolies v závislosti od počasia v snahe o lepšiu trakciu na mokrom podklade.


Ide hlavne o to, že nad pretekom v Udiči visí taký známy otáznik a varovanie od ostatných jazdcov z histórie - že ten ílovitý podklad lokálnych lesov okolo Považskej Bystrice vraj v mokrom stave je absolútna katastrofa jazdiť, respektíve v tom čase skôr niekoľko hodín tlačiť bicykel..

Budeme vôbec jazdiť v Sobotu?

No comments:

Post a Comment