Tuesday 26 July 2016

PRE-RACE / Laborecká MTB Klasik - Strážske


INFO

23/07/2016
Strážske

INTRO

Budeme v podstate na dovolenke - teda vypneme, oddýchneme - ale zoberieme aj bicykle. Veď ako inak oddychovať..




Budeme v rámci toho aj na východe a dátumovo nám tam vychádza možnosť zúčastniť sa preteku v Strážskom - úplne mimo nášho pôvodného kalendára pretekov, neplánovane, bez ambícií, počas dovolenky - len tak. Malý úlet, malý pretek, mimo sérií veľkých podujatí - ale o to s väčším srdcom a zanietením pripravovaný - aspoň čo teda odvnímavame z propagácie, komunikácie a prezentácie usporiadateľov. Veľmi sa tešíme, jednak je to pre Luciu Žiak Roháčovú akoby domáca pôda, ktorú ako dieťa asi len málo preskúmala na cestnom bicykli privezenom cez hranice z Ukrajiny a bude to príjemné spestrenie v sezóne. Na strane druhej, asi najvzdialenejší pretek smerom na východ na akom sme kedy boli/budeme..

CHARAKTER

Vôbec netušíme ako usporiadatelia pripravia trať v okolí Humenného a Strážskeho. Kopce tam aké také vidieť z cesty je. Viacej smerom na severovýchod pri Medzilaborciach sme to už niekoľko krát skúšali po lesných cestách, no zasekali sme sa v neprejazdných úsekoch prerasteného lesa.. Sme v očakávaní ako sa s týmto vyrovnajú usporiadatelia.

Lucia + Peter
SÚŤAŽNÁ - 30 km

Teda ideme s úplnou nevedomosťou na trasu ktorej parametre sú veľmi príjemné vzhľadom na lokalitu. Dĺžkovo je 30 km skôr šprintérskych zatiaľ čo niečo pod 600 výškových predurčuje na zaujímavý pretek. Časť by mala byť aj technickejšia - SINGLETRACKY - sme skutočne zvedaví kde ich v lesoch vyzbierali usporiadatelia.. Profilov by pretek mohol sedieť hlavne Lucii - črtá sa tam zaujímavý stúpavý úsek - až skoro taký, čo budí seriózny rešpekt. Pred ním a po ňom sa pretek bude pomaly vlniť v dlhších a tiahlych stúpaniach a klesaniach.

OČAKÁVANIA

Neočakávame pod kolesami ťažký terén - korene a kamene - skôr lesné cesty, hrboľaté ale prejazdené. Technicky by to mohlo byť miestami zaujímavé, ale nie zastrašujúce.

Z prihlásených pretekárov nepoznáme okrem nášho známeho Milana s priateľkou vlastne nikoho. Vyzerá to skôr na lokálnu aféru miestnych cyklistov, uvidíme ako zamiešame kartami na trati.

Trať by nám profilovo mohla sedieť!

No comments:

Post a Comment