Friday 19 August 2016

PRE-RACE / Horné Srnie MTB XCM


INFO


19/08/2016Horné Srnie MTB XCMHorné Srnie

INTRO


Kde-sa-vzal tu-sa-vzal, pretek v Hornom Srní! Čo? Z usporiadateľských dôvodov bol zrušený Sobotný pretek v Karpatoch pod hlavičkou Kellys Green Bike Tour 2016 - v celku na poslednú chvíľu. Vystala otázka, čo s víkendom..


Boli sme si v podstate istý, že nejaká alternatíva bude na víkend - nejaký pretek - veď v 2016 sa opäť rozrástla ponuka pretekov na horských bicykloch od Strážskeho ďaleko na východ, po Topoľčianky v strede Slovenska. A tak aj bolo - pretek v Hornom Srní ako súčasť Považsko Strážovského Pohára 2016 - 4. kolo pohára ktorý síce aktívne nejazdíme, ale na toto kolo sa tešíme. Boli na výber aj väčšie podujatia, len zohráva rolu aj vzdialenosť od Bratislavy, štartovné, časové hľadisko.. volíme LOKÁLNY aspekt..

CHARAKTER


Lokalita medzi Trenčínom a Dubnicou nad Váhom, trochu západne z diaľnice, smerom k Českým hraniciam - sľubuje potenciál výborného preteku. V podstate DOMÁCA lokalita pre Petra len s tým, že týmto smerom sa do hôr nikdy nedostal a na horskom bicykli už vôbec nie.. Trate budú rozdielne pre Petra a Luciu, pretože organizátori nás upozornili, že ženy nebudú jazdiť na dlhej trati - z dôvodu menšieho záujmu pretekárok. Ešte sa to môže zmeniť, v čo aj dúfame - Lucia by radšej pretekala na dlhej trati..

Peter
DLHÁ - 45 km - 1700 metrov
Lucia
KRÁTKA - 22 km - 950 metrov


Obe trate sú charakteristické v profile zaujímavými - VÝŽIVNÝMI - stúpaniami. Na krátkej trati 2 a na dlhej 3 stúpania - systematické, kontinuálne - a následne kontinuálne zjazdy. Veľa toho o charaktere trati nevieme, nevieme sa dočítať, berieme to s rezervou - najmä kvôli tomu že terén môže byť VÝZVA - môžu sa reálne objaviť technické úseky, strmosť v zjazdoch, kamenistosť. Budeme pripravení na všetko a budeme sa tešiť na všetko. Usporiadatelia to opisujú takto - lesné cesty, lúky, úsek hrebeňom Bielych Karpát, singletracks, minimum asfaltu, krásne výhľady, technické úseky..

Tešime sa na hrebeň Karpát!


OČAKÁVANIA


Očakávame, že budeme môcť zabojovať aj v ženskej aj v mužskej kategórii! Veríme, že napriek chýbajúcemu tréningu posledné týždne, chýbajúcemu REÁLNEMU tréningu - stihli sme len zopár výjazdov lokálne - sme dostatočne hlboko v sezóne na kontinuálny, usporiadaný a ŠTRUKTUROVANÝ prístup v preteku. S dostatkom stability, prehľadu a kontinuálne nazberanej KONDÍCIE veríme v potenciál.


Cieľ je dobrý pocit a výsledok je bonusom!

No comments:

Post a Comment