Tuesday 30 August 2016

PRE-RACE / Merida Zelená stopa SNP - Selce



INFO


01/09/2016
Selce

INTRO

Čo nás môže čakať v okolí Banskej Bystrice najbližší Štvrtok - netradičný deň kvôli voľnému dňu - okrem krásnej prírody ani len netušíme.. Chceli sme ti to skúsiť už v roku 2015 ale vtedy nás odradilo aj odstavili Luciine zranenie po dvoch pádoch..



Preto ideme do Seliec s minimom očakávaní, v ťažšom vnútornom rozpoložení sezóny, ktorá v kontexte práce a viacerých stresových pretekov hlavne ku konci bola dosť ťažká - akosi nevyrovnaná. Preto máme otvorené všetky očakávania.

CHARAKTER

Trať preteku síce profilovo nevyzerá na to, že by Peter alebo Lucia mohli pretekať v úplnej pohode - je to akoby príliš kontinuálne v zjazde od polovice trate. Na strane druhej, už vieme že profil na počítačovej obrazovke vyzerajú tak trochu INAK ako v realite - a že to vlastne nemusí ani byť celé v zjazde a drobné výšlapy to celé rozbijú na príjemnejšie jazdenie..

Peter + Lucia
KLASIC - 52 km - 1350 metrov

Pomer DĹŽKA versus VÝŠKA zase nevyzerajú hrozivo. A aj keď trochu dlhší pretek, stále je to akoby v tom SWEET - SLADKOM - pomere dĺžky a výšky. Niekde okolo tých skôr 40 km, teda možno aj týchto 50 km a niekde okolo 1200 výškových metrov je taký ten maratón, keď sa dá ešte v kondícii Petra a Lucie ísť v podstate na PLNO!! Teda od začiatku do konca, okolo tých 3 hodín maximálneho nasadenia. A potom je to hlavne v HLAVE, či sa Peter a Lucia dokážu sústrediť kontinuálne s správne na celý pretek. Tak ako to už viacej krát dokázali, tak ako to už bolo a prinieslo aj pekné výsledky.

Bude to celé v hlave!

Ten správny číselný mix je teda v Selciach nastavený! Podľa slov organizátora - "Trasa pretekov vedie po lesných cestách so stúpaniami, zjazdmi a nádhernými výhľadmi na prekrásnu okolitú krajinu v Starohorských vrchoch z obce Selce cez Baláže, Kalište a Šachtičky späť do Seliec” - a nám zostáva sa pripraviť v hlave na netradičný Štvrtok.

OČAKÁVANIA

Teda ÁNO - bude sa to opäť raz odohrávať celé v hlave. Celý boj s vytrvaním, odhodlaním, NASADENÍM sa bude diať hlavne v hlave. Natrénovať’ na poslednú chvíľu sa už nedá, sezóna je ROZBEHNUTÁ. Teraz treba pracovať v hlave - odložiť bokom všetky STRESY, všetky NÁSTRAHY ktorých bude mnoho.. Všetko to udržať mimo hlavný myšlienkový prúd analyzujúci trať ponad KOKPIT horského bicykla v rýchlosti - a sústrediť sa len na čisté  pravidelné dýchanie, na výber správnej a bezpečnej teda hlavne BEZPEČNEJ stopy.

Následne uvidíme v cieli, koľko bude na časomiere keď Peter aj Lucia pretnú cieľovú čiaru.

Nové ale plné očakávania!

No comments:

Post a Comment