Tuesday 30 August 2016

PRE-RACE /  Novodubnický maratón - Nová Dubnica


INFO


27/08/2016Novodubnický maratón - Nová DubnicaNová Dubnica

INTRO


Nakoľko vôbec nestíhame si plniť svoje písacie AMATE povinnosti - zaťažko stíhame tie tréningové.. Aj tento PRE-RACE je len splnením si povinnosti voči sebe a vyprodukovaný síce po preteku, ale predsa aspoň existuje..



Do Novej Dubnice sa vraciame s pachuťou v ústach - po zmarenom preteku minulý rok, po páde Lucie a frustrácii na veľmi dlho po preteku, ku koncu sezóny. S tým, že sme spravili všetky nevyhnutné opatrenia, aby sme obmedzili možnosť zopakovania frustrácie.


CHARAKTER


Minulý týždeň v Hornom Srní sme boli na ZÁPAD od diaľnice D1, tento krát v približne rovnakej lokalite, len na VÝCHOD od diaľnice. Už máme trochu predstavu ako to bude vyzerať na trati - zákerné stúpania a naberanie výškových metrov hneď za Novou Dubnicou v podstate. Následná kombinácia najmä širokých ale rozbitých lesných ciest.. Kombinované s ďalšími stúpaniami..


Peter + Lucia

KLASIC - 42 km - 1250 metrov


Pre rok 2016 usporiadatelia spravili pomerne veľa zmien, takmer kompletnú zmenu tratí - všetkých. V potenciály by to mohlo byť celé k lepšiemu, nakoľko minulý rok niektoré úseky nad dedinou Opatová boli viac či menej nezjazdné - strmé a v katastrofálnom stave. Teda veríme v zlepšenie. A veríme aj tomu, že v kontexte tých NORMÁLNYCH 42 km budeme schopní zajazdiť aj príjemné výsledky. Pretože minuloročných cez 70 km už dne považujeme s prevýšením cez 2500 metrov ako NENORMÁLNYCH!!


Novodubnický maratón je najstarší a zároveň aj jeden z najťažších! Avšak okolie Považia nemá predpoklad na extrémne technickú trať, skôr plynúcu a miestami rýchlu. Čo v zásade nám v AMATE až tak nevyhovuje, nakoľko v zjazdoch a rýchlych rozbitých pasážach máme vždy problémy - aj Peter aj Lucia. Tam strácame - prehrávame..



Tešime sa na ťažký pretek!


OČAKÁVANIA


Peter a Lucia pôjdu v kontexte dĺžky trate svoj vlastný pretek a keďže nemáme s čím reálne porovnávať na tejto obtiažnosti, veríme v teame, že bude možneé pekne zabojovať. Teda v Luciinom prípade moźno aj o pódiové umiestnenie ak do toho dá všetko v daný deň - ak to bude možné, ak rozpoloženie umožní takýto stav. A Peter môže len prekvapiť seba - v podstate sa cíti dobre, v podstate posledné preteky okolo 40 km boli vždy dobré a postupne lepšie a lepšie..


Cieľ nemáme, snaha bude o doby pocit v cieli!

No comments:

Post a Comment