Thursday 30 June 2016

POST-RACE / KAKTUS BIKE Bratislavský MTB maratón 2016 - Karlova Ves


INFO


11/06/2016KAKTUS BIKE Bratislavský MTB maratón 2016 - Karlova VesBratislava

REPORT


Pretek v domácej Bratislave bol jedným slovom FENOMENÁLNY! Perfektný výkon v zlepšenom čase o 9 minút oproti minulému roku pre Luciu Žiak Roháčovú (teda, áno počuli sme, že trať bola o niečo skrátená v niektorých prejazdoch ale nie zásadne).





Ani takéto snaženie a vnútorne uspokojivý výsledok nestačili však na pódiové umiestnenie. V preteku Peter Žiak a Lucia Žiak Roháčová jazdili spoločne, tak ako to začalo presne na tomto podujatí minulý rok - teda tento rok to spomínané MORE AMATE! Pretek sa vlnil Devínskou Kobylou, HORE-DOLE a tak vznikol komplexný profil, len ťažko programovateľný, len ťažko čitateľný. Bolo treba sa vyrovnať s jeho nástrahami tak ako prišli - teda MOMENTÁLNE!


Atmosféra na štarte..
Počasie nakoniec vyšlo také AKURÁT - polojasno s príjemnou letnou teplotou, pršanie v dňoch pred víkendom ponechalo niektoré úseky vyslovene zmáčané. Ale nie moc - tak AKURÁT - tak že aj mi amatéri sme sa počas preteku a špinaví po ňom cítili ako zaslúžilí profesionáli, ktorým blato nevadí. A ani nevadilo - niektoré úseky sa stali technickejšie ako sme si pamätali, zostal však charakter rýchleho, meniaceho sa preteku. Prestriedali sa aj asfaltové úseky, aj široké cesty - dokonca sa nájdu na Kobyle aj decentné SINGLETRACKY!!! Škoda len, že to máme tak ďaleko od domu na pravidelnejšie trénovanie..

Ozvláštnením bolo ešte aj to, že v snahe jazdiť na maximum sme sa s viacerými pretekármi - teda hlavne pretekárkami z Luciinej kategórie - doťahovali počas celého okruhu. A tak to bol skutočný pretek, skutočne na hranu, do posledných kilometrov Lucia pretekala s konkurenciou. Ku koncu však rozhodol najmä charakter trate hrajúc v neprospech Lucie - záverečné tiahle zjazdy, opakujúce sa - znamenali že to čo Lucia natiahla ako náskok v stúpaniach sa nepodarilo udržať do až cieľa.

VÝSLEDKY


Spoločná jazda a podpora znamenala veľa v tomto preteku pre Luciu a bojovnosť bola badateľná na každom kilometri..



Peter Žiak - 62. miesto (62/86) - Kategória muži 19 - 39 rokov - 40 km

Lucia Žiak Roháčová - 5.miesto (5/8) - Kategória ženy 19 - 39 rokov - 40 km


ZÁVER


Napriek tomu, že charakter preteku by sme hodnotili skôr ako MIERNY - technicky nie veľmi náročný, nás aj niekoľko pretekárov aj žien z Luciinej kategórie prekvapil stav niektorých zjazdov - hlboké vymyté korytá odstavili jednu pretekárku, priamu konkurenciu v ženskej kategórii. Želáme skoré uzdravenie a ďalšiu chuť späť pretekať.


Sme aj v tomto kontexte vďační, že sme pretek odjazdili s úctou aj výborným výsledkom. Na pódiové umiestnenie to v Bratislave nebolo, ale potvrdila sa v podstate DOBRÁ až stúpajúca výkonnosť.
Budeme sa pripravovať a analyzovať profily ďalších pretekov a uvidíme čo prinesú.

No comments:

Post a Comment