Monday 6 June 2016

PRE-RACE / KAKTUS BIKE Bratislavský MTB maratón 2016 - Karlova Ves


INFO


11/06/2016
KAKTUS BIKE Bratislavský MTB maratón 2016 - Karlova Ves
Bratislava

INTRO


Chystáme sa na bratislavskú klasiku.. Inými slovami, pre nás v TEAME je to taká klasika.. Síce ju nejazdíme ROKY, ale máme na ňu dobré spomienky, dobré umiestnenia v podstate a výborné zážitky. 



Bolo veľmi horúco minulý rok, čo sa môže aj tento rok zopakovať - pozerajúc von oknom začiatkom týždňa. Bol to náročný pretek - stále hore-dole-hore-dole.. A bol to MORE AMATE ďaleko pred tým, než sme toto slovné spojenie zadefinovali v roku 2016..


Bol to prvý pretek na ktorom sme ako TEAM jazdili spolu - Lucia a Peter - vtedy hlavne z dôvodu Petrových problémov s krkom. Nakoniec sa z toho stal taký malý úžasný výsledok a krásne umiestnenie pre Luciu. V princípe by sme preto mali ísť do tohto preteku s nasadením a odhodlaním obhájiť minuloročnú pozíciu.. Ale poznáte naše nastavenie - jazdíme z dôvodov mnohých a iných a tieto umiestnenia sú krásnym potešením, ale nie primárnym dôvodom.

CHARAKTER


Reálne je pretek v našim domácim pretekom - priamo v hlavnom meste, priamo z pod sídliska v Karlovej Vsi sa štartuje.. A predsa je to pre Luciu a Petra v podstate neznámy pretek. Bude to len druhý krát, čo si zajazdia na Devínskej Kobyle.. Dôvod je hlavne ten, že táto lokalita je trochu ďaleko z domu v porovnaní s Kolibou. Preto tu v podstate ani nejazdíme..



Lucia + Peter

STREDNÁ TRAŤ - 40 km - 1200 m


Lokalita sa vyznačuje najmä tým, že je rozlohou veľmi malá a preto sa pretek krúti viac-menej v okolí niekoľkých bodov v takmer nekonečnej slučke. Nevyznačuje sa žiadnym známym prekvapením - zjazdy by mali byť kontrolovateľné, výšlapy v segmentoch - teda v bez významného solitérneho stúpania.. Ale ako už vieme, aj tie krátke intervalové stúpania, ktoré spoločne napočítajú tých 1200 m sú postačujúce rozbiť morálku. Aj z tohto dôvodu komplexity trate a rozdrobenia, sme navolili dlhšiu variantu - keby sa k tomu pridal ešte fakt, že vo všetkých týchto opakujúcich sa segmentoch pribudne ešte aj to, že sa vlastne idú 2 kolá toho istého na dlhej trati - tam sme to odsekli a rozhodli sa pre 40 km verziu preteku. Terén by mal byť podobný ako naša obľúbená Koliba, v podstate je to v rukách tých roztrieštených UKRUTNÝCH prehánok ktoré zvierajú Bratislavu posledné dni, že ako bude v daný deň vyzerať podklad v lese. Sami sme sa nedostali príliš na MTB posledné dni, práve kvôli strachu z rozmočeného podložia na Kolibe, z tých silných zrážkových oblakov..


Je to v rukách počasia!

Ako bolo už spomenuté, TLAK (virtuálny, neexistujúci, neočakávajúci) je na ramenách Lucie v snahe prebojovať sa.. Možno aspoň tam ako minule.. Len s takýmto tlakom sa jazdí zle. Lepšie je byť v cieli prekvapení s dobrým výsledkom, s dobrým pocitom, možno aj na dobrom 6 mieste v silnej konkurencii ako nedosiahnuť vysoké očakávania nerealisticky nastavené.. Alebo zmarené zlým dňom.. Zlým pádom.. Zlým pocitom.. Odoberáme preto v tomto REPORTE akýkoľvek VIRTUÁLNY tlak z ramien Lucie a nechávame tento pretek BEZ očakávaní, bez TLAKU, len s tým príjemným pocitom jazdiť spolu a užívať si to..

OČAKÁVANIA


Zaujímavý je fakt, že v tomto roku sa akosi potvrdzuje pravidlo, že mnohý pretekári, teda platí to hlavne o pretekárkach.. sa prihlasujú na preteky na poslednú chvíľu! Za nás to robíme práve opačne, v snahe zorganizovať sa dopredu a vychytať si najlacnejšie štartovné poplatky. A na strane druhej, verím že tým aj pomôžeme organizátorom takýmto našim kúskom organizovanosti k tomu, aby aj oni mohli mať pokojné svedomie dopredu a prehľad o veľkosti a nasadení preteku.


Z tohto dôvodu je ťažké mať konkrétne očakávania, keď ani štartovné listina vlastne nie je úplne konkrétna a to je len týždeň do štartu preteku. Preto sa nám to ťažko posudzuje.. a nevieme ani voči komu sa hlavne Lucia postaví vo svojej kategórii. Každopádne na pretek sa tešíme a na spoločné zabojovanie v spoločnom duchu sa pripravujeme na Sobotu.


Určite zabojujeme!

DODATOK


Stredná trať štartuje o 11:00.. Príde niekto sa postaviť na štart s nami.. Výhovorky sú limitované, lokalitu štartu všetci poznáme, náročnosť je tiež znesiteľná.. Veď to celé je pre každého len také ťažké aké ťažké si to spraví.. Dá sa to poňať aj ako Sobotný výjazd Devínskou Kobylou.. Alebo aspoň ako príjemné pivo v Sobotu poobede..

No comments:

Post a Comment