Thursday 30 June 2016

PRE-RACE / Oravský cyklomaratón - Dolný Kubín


INFO

02/07/2016Oravský cyklomaratón - Dolný KubínDolný Kubín


INTRO
Trochu akoby problém s definíciou preteku v Dolnom Kubíne je aj chýbajúca informácia ohľadom prevýšenia.. Jednoducho sme sa ju nedočítali - ale možno je to našou chybou, možno niekde je - len treba správne kliknúť..





Pretek na severe má vždy dobrú ATMOSFÉRU a mnoho PREKVAPENÍ. Nás samotných prekvapil minulý rok výbornými vlastnými výkonmi a čo nás tiež prekvapilo, boli úplne neznáme mená v sériách MTB pretekov - Oravania sa poprihlasovali a mali namakané v nohách.. Čo dodať.. Oni si tam akosi po svojom tú Kubínsku Hoľu a okolie behajú po svojom a potom.. Hmm..


CHARAKTER


V podstate, profil trate vyzerá na opísanie jednoducho - do polovice stúpanie a od polovice klesanie a pred koncom ešte jedno veľmi strmé stúpanie, keď už síl naozaj nie je. Ale nie je to až také priamočiare - v krivke profilu sú schované dlhé, tiahle stúpania po vyprahnutých lúkach aj rýchle, výmoľové zjazdy. Aj keď pre zhrnutie, technicky to celé nie je až také náročné - časť stúpaní je dokonca po asfalte - zjazdy sú síce korenisté (rozumej pretkané s koreňmi stromov) za to však po väčšine široké ak si dobre pamätáme.



Lucia + Peter
POLMARATÓN - 43 km


Minulý rok bol Peter Žiak aj Lucia Žiak Roháčová vystavený obrovskému výpeku na slnku, pretek bol značne náročný na MORÁLKU a KONDÍCIU. Priniesol však veľmi pekné výsledky a hlavne dobré časy - teda veľmi RÝCHLY pretek - ale aj jeden z pádov pre Luciu.. Uvidíme ktoré z toho všetkého sa zopakuje už tento víkend - v mnohé dúfame, v to posledne spomenuté nie!


OČAKÁVANIA


Nebudeme to komplikovať ani zbytočne rozoberať, pretože ambícia je jednoznačne sa zlepšiť oproti minulému roku. Okruh preteku má všetky podstatné PARAMETRE ktoré ho k tomu predurčujú a nám v TEAME zostáva nadšenie na nasledujúci víkend. Možnosť sme mali v tomto týždni ešte si popracovať na výbušnosti aj vytrvalosti, sami sme zvedaví ako sa tento fakt pretaví na realitu dňa..



Rozhodne o našich ambíciách počasie?


Zatiaľ je predpoveď počasia dosť nejasná a vo viacerých zdrojoch sa líši a z hodiny na hodinu upresňuje - teda mení náhodne..


No comments:

Post a Comment