Monday 27 June 2016

PRE-RACE / ŠKODA AUTHOR Súľovský MTB maratón - Súľov


INFO

25/06/2016
ŠKODA AUTHOR Súľovský MTB maratón - Súľov
Súľov

INTRO


V podstate sme vôbec nestihli napísať PRE-RACE Report pred pretekom, tak aspoň v skratke ho doplňujeme tesne po preteku..




Do Súľova sa jednak tešíme a jednak sa chystáme na akýsi reparát - teda opravu toho z minulého roku. V princípe už nedostať defekt znamená oprava a lepší výsledok ako rok späť. Budeme na tom intenzívne pracovať - teda Peter Žiak by mal hlavne - držať vysoké tempo, ale opatrne..

CHARAKTER


Jediný problém je v tom, že usporiadatelia zmenili celkom charakter tratí a porovnávať sa bude len veľmi ťažko - nastavili sa nové dĺžky a prevýšenia tratí, pôjde sa v podstate v opačnom smere veľká časť tratí. Pôvodne volí aj Lucia aj Peter trať s dĺžkou 39 km, na poslednú cchíľu sa Peter rozhoduje pre trať náročnejšiu..



Lucia

39 km - 1450 m



Peter

60 km - 2450 m


Či táto voľba bude dobrá alebo zlá, uvidíme v závislosti na viacerých faktoroch - počnúc počasím až po náročnosť nového charakteru trate.. Ako asi aj vidieť v číslach opisujúcich trate - voľba sa silne odvodila aj od výškových parametrov a Lucia volí stále serióznych a v kontexte Súľovských skál aj alarmujúcich 1450 metrov.. Nehovoriac o alarmujúcich 2450 m na trati ktorú zvolil Peter..

OČAKÁVANIA


Nakoľko sme sa už dávnejšie rozhodli pre to že Lucia a Peter budú v Súľove jazdiť každý za seba, bez ohľadu na voľbu tratí - bude to trochu iné ako doteraz v sezóne 2016. Zostáva každému zabojovať individuálne - zostáva jedno MORE AMATE - dlhšie trate pre oboch!



Bude to na dlho!

Bude to technické, čo vieme! Bude to dlhé a výškovo náročné! Prihlásených je cez 1000 účastníkov, čo v kontexte ženských aj mužských kategórií stavia značnú konkurenciu na štart. Zostáva odpozorovať, ako sa pretekári rozhodnú prihlásiť v štruktúre nových tratí.

No comments:

Post a Comment